Pirettigolf

Hobble Creek Golfbana

Home  /  Golf  /  Hobble Creek Golfbana

Hobble Creek Golfbana

By   Comments off  Golf

Golfbanan är beläget i Hobble Creek Canyon Utah (några mil sydost om Provo). Hobble Creek är en gammal, traditionell trädkantad golfbana. Hålen vandrar upp och ner i kanjonen och utnyttjar bergsterrängen och färsktvattnet i bergsflöderna.

Banan

Denna bana är inte lång, 6315 meter och många av dom är korthål på grund av den höga höjden och de många hålens höjdtoppar.

Nästan varje slag på banan är visuellt som ett vykort. Om du stannar upp och tittar dig runt har du en fantastisk utsikt över bergen och vackra trädkantade fairways och greener.

Banan har många faror. Många hål har antingen träd eller bunkrar till vänster och höger om fairways vilket kräver noggrannhet från tee. Det finns också strömmar och guldgåsar som korsar många hål vilket kräver att du tänker på vilket avstånd du vill slå i stället för att bara bomba på. På många par 4-hål fann jag att jag gick med järn-4 eller 5.

När du väl lyckats i fairway är kursen inte extremt svår. Om du träffar fairwayen kommer du att belönas med korta slag till greenen.

Banans andra del innehåller en hel del tricksigheter med vegetation och snabba lutande greener. Om du är en svag puttare avslöjar Hobble din svaghet på greenen. Du måste spela en perfekt linje och hastighet om du vill få bollen atthamna nära hålet. Får du fel fart eller linje, speciellt på en backhill putt kommer du att få möta en lång återhämtningsputt.

Greenerna är inte bara snabba, de är extremt mjuka. Min grupp hade flera skott i centrum av greenen och bokstavligen rulla hela vägen tillbaka. Vi var tvungna att försöka lyfta bollen förbi hålet för att inte rulla tillbaka.

Om du är en stark puttare (som jag anser mig själv vara) kan du göra bra resultat. Jag gjorde 5 birdies när jag spelade där. De sista 2 birdiesna var på hål 17 och 18 vilket inte bara hjälpte mig att avsluta med gott humör, det hjälpte mig att få lite pengar i min plånbok tack vare mina motståndare.

Klubbhuset

Klubbhuset är en klassisk gammal byggnad. Det finns massor av personlighet i designen och den gamla stilens mörka träinteriör.

Det finns många stora troféer och bilder på väggarna som går tillbaka årtionden. Jag kollade in bilder av Johnny Miller, Billy Casper och andra PGA-stjärnor som spelar banan och övade på intervallet.

Ingen öl för dig

Jag gillade verkligen restaurangen / kaféet. Det var en ”riktig” restaurang och inte bara snabbkorv i en byggnad.

Vad jag inte tyckte var att jag inte kunde köpa mina slagna motståndare en öl efter rundan. Det finns en lokal lag som gör ölförsäljning på söndag olaglig. Så mina motståndare var tvungna att dränka sina sorger i en läsk.

Slutsats

Hobble Creek Golf Course är en pärla. Om du är exakt från tee och en anständig putter borde du kunna göra så bra poäng. Banan är en underbar design och underhålls till perfektion. Om du befinner dig i Provo, Utah, gör en resa upp till HC.