Pirettigolf

Golfresort Villa Mandarine, Rabat Morocco

Home  /  Golf  /  Golfresort Villa Mandarine, Rabat Morocco

På min senaste resa till Marocko fick jag möjlighet att stanna på några riktigt speciella och unika platser och jag är glad att dela med mig av dessa platser och upplevelser. Denna recension är av Villa Mandarine, i Rabat Marocko.

Plats

Innan jag går in och berättar om denna golf resort så låt oss få lite information angående geografin. Rabat är Marockos huvudstad. Den ligger vid Atlanten ungefär en timme nordost om Casablanca.

Stadens befolkning är ungefär 580 000. Jag kommer att täcka närliggande sevärdheter och aktiviteter senare.

Villa Mandarine Översikt

Villa Mandarine är en liten avskild oas några minuter från alla händelser i Rabat. Det är praktiskt taget i ett bostadsområde dolt bakom en mur som går runt hela resorten vilket är utformat traditionellt i marockansk arkitektur.

Trädgården

Inne på resorten är det praktisk taget en regnskogsvegetation som minutiöst underhålls. Den tre hektar stora fastigheten har 700 apelsinträd och massor av blommor.

Små gångar vindar runt och leder till sittplatser, skulpturer, aktiviteter och naturligtvis villorna själva.

Villorna

Det finns 31 villor och 5 sviter på Villa Mandarine. Varje villa har ett stort huvudrum, entré, stort badrum och fantastisk terrass med utsikt över parken.
Inredningen är väldigt varm och välkomnande liksom hotellets lobby, restauranger och bar. De lyxiga rummen är så inbjudande och avkopplande att det är svårt att bestämma om man ska stanna kvar, gå ut och spela golf eller vilja gå ut på terrassen i den mjuka atmosfären.
Om du inte kan koppla av här finns det förmodligen inget hopp för dig.

Bekvämligheter

Tillsammans med de vackra och fridfulla trädgårdarna kan gästerna slappa av vid poolen och bubbelbadet.

Om du gillar spela pingis så finns det här. Jag hade en bra match med andra golfbloggare och en golfvän John Duval.

Mat & Dryck

Restaurangen på Villa Mandarine är fantastisk. Jag åt flera måltider där med traditionella marockanska rätter till frukost, lunch och middag. Det finns val för alla möjliga smaker inklusive en barnmeny. Lunch ute på terrassen var särskilt underbar med den utmärkta maten och den fantastiska miljön.

Villa Mandarin bar / lounge är stor. Varje tänkbar drink serveras och atmosfären är väldigt varm och inbjudande.

Närliggande sevärdheter och aktiviteter

Det finns en del fantastisk golf i närheten på Dar Es Salaam Golf Club. Dar Es Salaam är en prisbelönt golfbana av Robert Trent Jones design kantad med mogna träd och med några fantastiska golfhål.

I staden Rabat kan man hitta fantastisk shopping och middagar på Medina. För sightseeing rekommenderar jag att du besöker det historiska Hasaan-tornet och Mohammads V. Mausoleum. Glöm inte att besöka Kungliga slottet.

Sist men inte minst är Rabat vid Atlanten. Besök stränderna och du kommer att se varför Marocko är en välkänd hemlighet för att surfa på stora vågor.

Slutsats

Ett besök i Marocko bör vara på allas önskelista när det gäller både golv och avkoppling. Sceneri, smaker, ljud, dofter, golf och upplevelser kommer du att komma ihåg och vårda för en livstid. Villa Mandarine passar rätt in i den här formeln vilket ger en enorm välkomnande och bekväm hemmabas.