Pirettigolf

Golf i Turkiet

Home  /  Golf  /  Golf i Turkiet

Golf i Turkiet

By   Comments off  Golf

Turkiet har på senare år blivit ett allt mer populärt resmål för oss skandinaver. Det vi helst av allt åker dit för att göra är att sola och bada och kanske till och med festa loss lite på kvällarna. Men Turkiet har mycket mer att erbjuda än så. I Turkiet kan man hitta riktigt bra golfbanor, och det är något som bara växer mer och mer.

Idag är det vanligast att man åker till Belek på sin golfsemeser i Turkiet. Belek ligger fyra mil öster om Antalya där man landar med flygplanet. I Belek bor man sedan ofta på femstjärniga hotell precis vid havet och man erbjuds 7 golfanläggningar inom en mils radie. Och fler väntas anläggas inom snar framtid.

Cornelia Golf Club

Den nyaste golfbanan i Belek är Cornelia Golf Club. Den öppnades i November 2006. 27 hål är uppdelade på tre 9-hålsslingor, King Course, Queen Course och Prince Course, vilket gör att man kan kombinera dem till tre helt olika 18-hålsrundor. För nybörjare finns det jättebra träningsmöjligheter med driving range, två putting greener och två greener för närspelsträning. Banornas längd ligger på 6560 meter, 6510 meter och 6430 meter.

National Golf Club

National Golf Club är den äldsta golfbanan i Belek. Mars 2002 blev den rankad som nummer 14 av de bästa golfbanorna i världen av Germany´s Golf Journal. Förutom 18-hålbanan finns det även en 9-håls övningsbana för nybörjare. Banans längd ligger på 6190 meter och banans par ligger på 72 slag. Det är en av de mest etablerade golfbanorna i Belek och den är anlagd genom en skog eukalyptus och barrträd. Det är en golfbana som ger utmaningar till golfspelare med alla handicapp. Mycket tack vare sina naturliga vattenhinder och skulpterade fairways.

Antalya Golf Club

Antalya Golf Club består av två 18-hålsbanor, Pacha och Sultan. Banorna håller en väldigt hög klass. Det sägs att det kostade över 50 miljoner kronor att bygga dessa, och då är inte klubbhuset inräknat. Kanske inte så konstigt eftersom de är designade av arkitekter från Eurpoean Golf Design. Golfbanorna är väldigt varierande. Det finns bland annat 19 konstgjorda sjöar och det längsta vattendraget är 250 meter långt. Banans par ligger på 72 och banorn är 5731 och 6402 meter långa.
Tat Golf Belek International GC

Tat som ligger i Belek har 27 hål som är uppdelade på 3 9-hålbanor vilket gör att man kan kombinera ihop dem till olika 18-hålsbanor. Banorna håller en väldigt hög standrad med en varierande svårgihetsgrad. Hålen som ger den största utmaningen är hål 19-27. Fast med 68 bunkrar och 9 sjöar ger Tat Golf golfspelarna utmaningen i princip hela tiden. Par ligger på 72 slag och banans längd är på 9350 meter.