Pirettigolf

Bagar från Burton

Home  /  Golf  /  Bagar från Burton

Bagar från Burton

By   Comments off  Golf

T C Burton gjorde de finaste seltygen till den tidens hästekipage, så kom automobilen och Burton började med golfbagar och som var hans vana, han gjorde bara de finaste. Ryktet spred sig och i över 80 år har Burtons bagar varit de mest åtrådda och eftersökta, hart när outslitliga.

Oräkneliga caddies har burit Burton-bagar i alla sammanhang, Ryder Cup, Solheim Cup och på senare tid Presidents Cup för att inte tala om alla majors. Om man kunde räkna ut hur långt spelarnas tourbagar har färdats måste det mätas i ljusår, bland tourproffsen finns nästan inget annat än Burton, de andra håller inte!

För trettio år sedan var Burton störst i Sverige men de nya golfarna var inte beredda att betala för Burtons kvalitet och livstids garanti så marknaden togs över av kinesiska engångsbagar. Nu finns Burton igen i Sverige i tre modeller. Vagnbag 9 tum med och utan lås i svart, blått och grönt och bärbag med dubbelsele och stadiga ben i svart/rött och svart/gult.

NibLock-låset låser alla 14 klubborna samt har en utdragbar wire som man slår runt en bom eller björk och låser i samma lås, obehöriga kan varken få med sig klubbor eller hela bagen.

Viper Stand
Bagen hålls spänd av 3 stag som är fastsydda i bagen. Andra bagar har 1-2 stag som hålls med plastskruv som faller ut. Dessa omfattas ej av garanti för vare sig skruv eller stag.

Benen fälls ut med en rejäl platta på gångjärn i botten och är fästade i en stabil ring kring öppningen. Avdelarna( dividers) är fastsatta i botten och går ända ned.